Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12
  1. #1
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107

    This Cannot B Right ?!? Help!!

    Hello Everyone
    Nooby to Salty

    this a problem???
    Ca: 440ppm
    Kh: 17 dKH / i think its around 6 meq/l
    PH:8.8

    does that sound way outta wak?

    Thx
    Phil

  2. #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    Sorry forgot some specs

    Temp is @ 76
    SAlt is @ 1.022 / 30
    Nitrate are @ 0
    And way 2 much PhosPhate 2.5ppm ( got media in already)
    No Ammo/Nitrite
    Most test are API Brand
    90G, 50 lbs Rock, 1 Eheim filter, 1 Hydor 4 , sump with Plant

  3. #3
    Former Moderator a4twenty's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,819
    what water are you using??

    what salt are you using??

    how do you maintain Ca and Alk??

    what do you dose??

    how old are your test kits??

    all your rock is LR??

    this is a FOWLR?

    do you have anyone near by that you could confirm your test results??? API are definitely on the lower end, quality wise but shouldn't be that far off.
    `

    120S RR tank with 60G basement sump / fuge

    Return Pump: Little Giant 4-MDQX SC
    Water Movement: MP40W, Seio 1500, (2) Hydor K4's
    Lighting: 400W SE MH with 10K Venture
    Skimmer: Euro-Reef RS250 with gate valve
    Other: RODI, RDSB, PO4/AC reactor


    My Gallery

  4. #4
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    Alright
    Thx for the reply
    Tap water
    Instant Ocean Reef Salt with Ca
    No dose
    New test Kit
    All Live Rock
    Yes FoWL, i want coral but not before the tank has been runing good for a while
    only 2 very Small fish+2 small hermit

    What do you think of those results?

  5. #5
    Former Moderator a4twenty's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,819
    do you have a water softener??

    are you on city water??

    have you tested the tap water???


    when you say IO with calcium, are you adding the calcium?? if yes what product??
    `

    120S RR tank with 60G basement sump / fuge

    Return Pump: Little Giant 4-MDQX SC
    Water Movement: MP40W, Seio 1500, (2) Hydor K4's
    Lighting: 400W SE MH with 10K Venture
    Skimmer: Euro-Reef RS250 with gate valve
    Other: RODI, RDSB, PO4/AC reactor


    My Gallery

  6. #6
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    No filter nothing on, just Tap from city, i remove chlorine
    TEsted Tap ,
    ca:60ppm / 0.5 Phosphate
    Gh:14 / PH 7.6

    im not adding nothing yet, just trying to get a handle on this first

  7. #7
    Former Moderator a4twenty's Avatar
    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    2,819
    above you said KH and here you just said GH, they're different. which are you testing for? ( i'm guessing GH )


    KH is a measure of the carbonate hardness ( carbonate and bicarbonate ) and what we really want to know. ( for SW )

    GH is a measure of general hardness and includes Ca, Mg, etc and really isn't something we need to test for in SW.


    how are you testing the pH??
    `

    120S RR tank with 60G basement sump / fuge

    Return Pump: Little Giant 4-MDQX SC
    Water Movement: MP40W, Seio 1500, (2) Hydor K4's
    Lighting: 400W SE MH with 10K Venture
    Skimmer: Euro-Reef RS250 with gate valve
    Other: RODI, RDSB, PO4/AC reactor


    My Gallery

  8. #8
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    ya A4 thx for the follow up hard to find info on this problem
    gh was result on the tap
    kh was result for the sw 17, wich is my problem i think its too high?
    (shouldnt it be around 12?)
    Ph from tap is 7.6
    PH from SW is 8.8 wich i think is also too high ???

  9. #9
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    been testing all day, i guess my biggest problem is the Phosphate

    Not present in my Tap, but around 2.0ppm in the SW

    Something is messin the water.

    and my best guess is when i took the crushed coral (Sand)

    I didnt wash it off, thinking it was full of good bacteria, probly all dead now Realeasing Po is the aqua... any tought?

  10. #10
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    107
    Ok thanks everyone

    Figured it out

    need 2 aqdd some Ca then ill fall down normaly into range

    Ill open up a new thread in the right Forum for my next Question

    :should i clean everything and start from scratch!!

    thx everyone

    Phil

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •